Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tämä on virtuaallinen talli ♦ This is sim game stable

 

Winner ei lopetakkaa toimintaansa. Hetken mietittyä en voikkaa lopettaa talli. Winner kuitenkin menee hetkeksi lomalle sunnuntain illasta perjantaihin asti, koska minä olen seikkailemassa lapissa.

Talli vaihtaa toimintaansa pikku hiljaa. Kisoja emme järjestele enää paljoa. Tulevaisuudessa perehdymme kastatukseen, oreihin ja tietenkin valmennuksiin.

 

Hyvää kesän jatkoa ja anteeksi tämä minun hullu tallin lopeaataminen!

 

Hevosia tulee myyntiin jonkin verran.

 

 

Virtuaalihevonen/ sim game horse 

 

Black King

 
Kutsumanimi: King, Kingi, Kunkku Sukupuoli: Ori
Ikä: 8 (05.05.2007) Rotu: Hollanninpuoliverinen
Säkä: 170cm Väri: Ruunikko
Painotus: Este Rekisterinumero: Tulossa
Kasvattaja: - Koulutus: Ko: VaB, Re: 160, Me: 90, Irto: 170
Omistaja: Emppa VRL-13931, Kisatalli Winner Siitos käytössä

Luonne:

 

Hoitaessa King on kyllä todella rauhaton. Pyörii siellä täällä ja viskoo päätään. Parasta on ori hoitaa käytävällä. Kuitenkin saa varoa ettei tule liiskatuksi. Kingi kun ei paljoa varo. Ori saattaa luimia ja näykkiäkin. Jos hoitaminen menee ihan mahottomaksi voi ottaa raipan avuksi. Kingi kunnioittaa raippaa paljon. Kaviot ori nostaa jotenkin. Voi pistää hanttiin aika lailla. Satula menee onneksi hyvin, jos edes olet päässyt satulan kanssa orin viereen. Pojalla kun on niin kovat pomotukset satulan suhteen. Suitset menee hyvin eikä niissä ole ongelmia.
 
Ratsastaessa Kingi on vauhdikas. Orille kun riittää vain pieni hipaisu pohkeilla eteenpäin. Koulu on vähän mitä on. Liikettä löytyy mutta jarruja ei. Kärsivällisyyttä ei tällä hevosella ole koulu kiemuroihin. Esteillä ponnua riittää, vaikka muille jakavaksi. Kingi on tarkka jaloistaa ja tuleekin yleensä vähän liiankin vauhdikkaasti esteille. Sarjojen ratsastamiseen tarvitaan paljon taitoa, koska ori tulee aina liian vauhdikaasti. Maastoillessa ori on yleensä kiltti ja menee reippaasti eteen päin. Varsinkin laukka pätkät voi mennä liiankin lujaa.
 
Taluttaessa Kunkku on haastava ja suosittelen orikuolainta hakiessa.
 
Kisoissa King on aivan huippu. Ori suorittaa upeita ratoja esteillä. Itseasiassa King kuuntelee paremmin kisoissa kuin kotona.
 
 
Jälkeläiset:
 
 
 
 

Hoito-ohjeet & muut:

 

- Ei tarvi raippaa

- Suojat esteillä taakse ja eteen

- Omistaa estesatulan

- Tarhaan sateella ja kurakelillä sadeloimi

-Kun -10° tai yli fleeceloimi tarhaan ja -20° tai yli toppaloimi tarhaan

- Hikisenä villaloimi

 

 

Kisakalenteri:


 

Luokka/sijoitus Päivämäärä Ratsastaja Kisapaikka
Kenttä CIC3/ 3. 30.5.2015 Emppa Spring hill
       
       
       
       
       
       
       
       

 

Palkinnot:

 

Valmennukset/tunnit:

140-150cm Estevalmennus Upsidessa 14.06.2015. Emppa - Black King || Valmentajana June Wolfberg

Kaatosade oli ajanut meidät maneesiin, mutta se ei kyllä lannistanut! Kingi oli aktiivinen jo lämmitellessä ja laukkaosiolla taidettiin rymistää vähän liiankin vauhdikkaasti. Pyysin Emppaa pidättämään enemmän ja ottamaan oria paremmin avuille ennen kuin aloitimme työskentelyn.
Aloittelimme 50-70cm radalla, johon kuului mm. pystyesteitä, ristikoita, muuri sekä erikoisuuteni: vesihauta! Kingille ei vaikuttanut mikään olevan uutta ja ensimmäiset esteet hypittiin iloisesti hirnuen ja välillä pukitellen. Vesihaudalla oli epäröintiä, mutta yli mentiin eikä meinattu. Kingi oli niin ihanan vauhdikas ja innokas ratsu, että oksat pois!
Rata korotettiin 100cm korkuiseksi ja tämä sai oriin pureskelemaan kuolaimiaan. Käskin tekemään voltteja ja ympyröitä ennen radan aloitusta, koska hevonen kävi yksinkertaisesti niin kuumana että höyryt tulvivat korvista ulos. Päästiin sitten aloittamaan rata vaikkakin Kingi vähät välitti pidättävistä avuista ja heitteli päätään. Kieltohan siitä tuli, mutta otimme uudestaan ja tällä kertaa Emppa sai hevosen menemään kiltisti. Hypyt olivat voimakkaita ja ponnistuspaikat täydellisiä!
120cm korkuiset esteet olivat Kingille helppo nakki eikä niistä löytynyt minkäänlaista negatiivista palautetta. Tietenkin vauhdin hiljentäminen oli vielä työn alla, mutta nätisti mentiin!
Radan kohotessa vielä 130-150cm korkuiseksi, Kingi oli ratketa innosta. Otimme jälleen pari kierrosta laukkaa maneesin ympäri, että saatiin ori taas kuuliaiseksi ja voitiin kokeilla rataa sen omalla tasolla. Tällä kertaa vauhti pysyi hillittynä, kun Emppa otti enemmän ohjaa eikä antanut Kingin mennä minne halusi. Hymyillen katsoin ratsukon menoa, ja kun vesihautakin ylitettiin upeasti, päästin ratsukon jäähdyttelemään.
Upeaa työskentelyä teiltä kahdelta! Kunhan Kingiä pidättää enemmän ennen lähestymistä, kyllä siitä vielä hyvä tulee. :)

 

Kuvat © benny deruiter stables

©2019 ♦ Kisatalli Winner ♦ - suntuubi.com