Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tämä on virtuaallinen talli ♦ This is sim game stable

 

Winner ei lopetakkaa toimintaansa. Hetken mietittyä en voikkaa lopettaa talli. Winner kuitenkin menee hetkeksi lomalle sunnuntain illasta perjantaihin asti, koska minä olen seikkailemassa lapissa.

Talli vaihtaa toimintaansa pikku hiljaa. Kisoja emme järjestele enää paljoa. Tulevaisuudessa perehdymme kastatukseen, oreihin ja tietenkin valmennuksiin.

 

Hyvää kesän jatkoa ja anteeksi tämä minun hullu tallin lopeaataminen!

 

Hevosia tulee myyntiin jonkin verran.

 

 

 

Pohjapiirrokset ♦ Henkilökunta

 

Talli

 

Winner on kodikas ja iso talli. Winnerissä on orien puoli ja tammojen/ruunien puoli. Talli on puinen ja väriltään punainen.Tallissa on isot karsinat ja kaksi pesupaikkaa niin orien kuin tammojen/ruuninien puolella. Karsinoissa on loimitelineet, joissa on säähän sopivat loimet. Yleensä niissä on fleece- ja sadeloimet. Karsinoiden ovissa on myös koukut, joissa pidetään boksissa asuvan hevosen riimu ja riimunnaru. Winnerin tallissa on myös kaksi solariumia. Tallin molemmilla puolilla olevista toisista pesupaikoissa solariumiin pääsee tutustumaan niin tallin omat asukkaat kuin ulkopuoliset ratsukot. Winnerin satulahuone on tilava ja sieltä löytyy hevosten varusteet ja harjapakit. Satulahuoneen läpi pääsee kulkemaan tallin puolten välillä, eli satulahuone on kaikkien tallin hevosten yhteinen.

   ©AK  

 

Maneesi & kenttät

Maneesi on iso, hyvin valaistu ja ilma vaihtuu hyvin maneesissa. Maneesi on täysmitaltaan 40x120m ja tavallisesti se on jaettu kahteen 40x60m kenttään. Maneesi pidetään aina puolikkainna kouluaitojen avulla. Kisojen aikana toisesta puolesta suurrennetaan kisakentä 40x80m kokoiseksi. Maneesissa toimii lämmitys, joten talvisinkin tarkenee ratsastaa jäätymättä, vaikka ulkona paukkuisi kovat pakkaset. Maneesin toisella pitkälläsivulla on kahden rivin katsomo, joka yltää maneesin päästä päähän. Katsomosta pääsee pienee kahvioon, joka on auki kisojen aikana.

©AK

Tallilla on myös kaksi kentää. Toinen on iso kisakenttä ja toinen on pienempi. Isompi kenttä on kooltaan 60x80m ja pienempi 30x50m. Kesäsin kisataan isolla kentällä estekisojen merkeissä. Isomman kentän pohjaa huolletaan keväästä syksyyn. Talvella emme auraa isoa kenttää puhtaaksi, koska talvisin kentälle ei ole käyttöä. Pienempää kentää huolletaan ympäri vuoden.

                      Isompi kenttä ^        (Pienemmän kentän aidat on huollettu)©AK

 

Laitumet & tarhat

Winnerissä on isot tarhat ja laitumet. Orit tarhaavat ja laiduntavat omilla alueillaan ja tammat ja ruunat omissa. 

Tarhat ovat hiekka pohjaiset. Keväisin ja syksyisin hiekkapohjaiset tarhat muuttuvat todella märiksi tarhoja huolletaan kuitenkin ajamalla uutta hiekkaa kerran vuodessa, joka ehkäisee tahojen liiallista märkyyttä ja mutautumista. Tarhoissa on  kerrallaan max 3 hevosta, tottakai huomioon otetaan hevoset jotka viihtyvät omissa oloissaan, jolloin ne pääsevät tarhaamaan yksin. Hevoset saavat tarhta kokopäiväisesti sään salliessa. Todella kovilla pakkasilla tai kauheissa syysmyrskyissä hevoset pelastetaan tallin lämpöön.

Laitumet on isoja jonne mahtuu helposti monta hevosta. Laitumia ei niitetä koko kesän aikana vaan hevoset pääsee nauttimaan ruohosta koko kesän ajan. 

 

Maasto & maastoeste

Winneristä löytyy isot maastot ja tietenkin maastoesteratoja. Maastoista voi valita rauhallisen metsälenkin tai vauhdikkaan laukkapätkiä sisältävän lenkin. Eräällä maastolenkillä pääsee pienelle järvelle uittamaan hevosia kesän helteillä.

Maastoesteet ovat Winnerin bravuuri ja niihin on panostettu todella paljon, johtuen siitä, että tallinomistaja rakastaa vauhdikkaita ja vaarallisia tilanteita. Maastoesteitä on jokaisen tasolle niin pienistä puunrungoista suurin ja hurjiin vesihautoihin.

©2019 ♦ Kisatalli Winner ♦ - suntuubi.com